غلامرضا احمری در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک با اشاره به اینکه 98 درصد منابع ما آب زیرزمینی است افزود: امروزه تامین آب سالم و بهداشتی از نظر میکروبی، فیزیکی و شیمیایی به عنوان یکی از مهمترین چالش در جوامع به ویژه جوامع در حال توسعه مطرح است.
وی با اشاره به اینکه توزیع آب ناسالم خساراتی در کوتاه مدت و دراز مدت بر سلامت و اقتصاد کشور دارد اظهار داشت: کلر باقی مانده و شمارش جمعیت میکروبی از جمله شاخص های ارزیابی کیفیت میکروبی آب آشامیدنی است.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود که جمعیت شهری در سال 1400 به 84 میلیون نفر و نیاز آبی کشور نیز به 6.6میلیارد متر مکعب برسد خاطر نشان کرد: اگر نرخ رشد جمعیت پنج درصد و نرخ رشد مصرف سرانه آب دو درصد باشد هر سال به طور متوسط هفت درصد به رشد مصرف آب افزوده می شود.
مدیر دفتر کنترل، کیفیت وبهداشت آب شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی تصریح کرد: 90 درصد آب در بخش کشاورزی، سه درصد در بخش صنعت و هفت درصد در بخش شرب مصرف می شود.
وی ادامه داد: فاضلاب شهری شامل منازل، بیمارستان، درمانگاه و اماکن عمومی، فاضلاب صنایع شامل کارگاه کوچک، ذوب آهن و صنایع داوریی و فاضلاب کشاورزی شامل آفت کشها و علف کشها از مهم ترین عوامل و منابع آلوده کننده آبها هستند.
احمری افزود: دفتر کنترل کیفیت و بهداشت آب شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی مسوولیت مراقبت کیفی آب شرب و پساب تصفیه شده فاضلاب، مدیریت کیفی شبکه های آب رسانی، پیشگیری و پیگیری رفع رخدادهای ناخواسته کیفی، ترسیم نقشه های کیفی و حساسیت نسبت به عملکرد مدیران شهرها در بخش گندزدایی آب و امور کیفی را بر عهده دارد.
وی اضافه کرد: گندزدایی آب آشامیدنی با هدف انهدام عامل های میکروبی بیماری زا، کنترل میکروارگانیسم های مزاحم، ممانعت از رشد مجدد میکروبی در شبکه های آب رسانی و یا تقلیل رنگ، طعم و بوی آب انجام می شود.
نظر شما